26.07.2008

Prima etapa ...

Incepe un nou sezon. Un nou val de scandaluri, de valize si brichete, arbitrii decapitati si multe alte conflicte.
Astazi Liga I va incepe cu meciurile Universitatea Craiova – Poli Iasi si FC Brasov – Unirea Urziceni.
Primul dintre ele. Craiova – Iasi. Un meci interesant, intre doua echipe care nu s-au intarit foarte tare in acest mercatto. Juvetii par favoriti datorita faptului ca in returul sezonului recent incheiat, ei fura in forma :D. Inspiratia lui Costea i-au adus pe olteni departe de zona retrogradare, si le-au dat sperante ca in sezonul ce vine sa tinteasca macar la Intertoto. Asta ramane de vazut, mai ales ca in aceasta perioada dintre sezoane nu au marcat prea multe goluri (mai ales in cantonamentele din strainatate), dar in ultimele amicale si-au mai dat drumul, invingand Jiul cu 4-0 iar pe Buzau cu 1-0. Pe de alta partea, Poli Iasi este o grupare cu jucatori tineri, eficienti si nu neaparat spectaculosi, dar mai ales muncitori, precum este Ionut Popa. Facand paralela, Nicolo Napoli este mai degraba inspirat si poate chiar norocos. Atacul iesenilor poate fi considerat si „+” si „-”. De ce „-”?, inainte. Pai au doar 4 atacanti. Destul de putin daca stam sa ne gandim bine. De ce „+”? Au atacanti foarte buni. Ionut Balba, Ciprian Tanasa, Alexandru Leucuta si Clement Palimaru. Cei 2 mai tineri pornesc „outsideri” in privinta unui loc in atacul moldovenilor, in timp ce fostul jucator al Craiovei, Tanasa, si Balba, experimentatul jucator (100 de meciuri jucate pana acum in Romania la cei 26 de ani), pornesc favoriti.
Este greu sa dai un pronostic, pana la urma, deoarece nu este niciuna din cele doua echipe net mai buna ca cealalta, dar putem pune ca oltenii ar avea 51% mai multe sanse, datorita faptului ca au ocupat un loc mai sus anul trecut decat iesenii, si cam atat. Un pronostic... Hmm, greu, greu de zis. Personal, tin cu Poli Iasi, pentru ca au un antrenor foarte bun, iar conducerea e cinstita, nu umbla la butoane prea des.
Sa trecem la al doilea meci. Brasov vs Urziceni. Razvan vs Dan. Antrenor irascibil vs Antrenor irascibil. Interesant duel. La prima vedere, promovata vs Locul 5 sezonul trecut, am spune ca Urziceniul castiga, clar, fara discutii. Treaba nu sta tocmai astfel. Adica Unirea are vreo 5 titulari de baza accidentati. Hmm... in plus, Brasovul nu are doar avantajul ca joaca pe teren propriu, mai are si atuul ca sunt promovati si tintesc sus, pentru o echipa de tip „ghiveci”, in care ingridiente sunt fosti jucatori ai Rapidului in era Lucescu (Ilyies, Maldarasanu, Constantin), jucatori liberi de contract (Catalin Munteanu, Alex Baltoi, Stelea, Zaharia), ceva juniori (Dedu, Sburlea), ceva brazilieni si portughezi, iar restul alti romani :P. Duel destul de echilibrat, la fel ca si Craiova – Iasi. Nu pot spune ca Unirea castiga sigur, sau Brasov. Personal, tin cu Urziceni. Nu prea imi plac cei care cred ca supa reincalzita are acelasi gust, cum Razvan a declarat ca va ocupa loc de UEFA la finele sezonului. Ramane de vazut asta...
Alt meci. Arges – Timisoara :-?. Daca era Otopeniul, si nu Arges, ziceam clar: „Otopeni”, dar asa... Timisoara are lot neomogen, care nu imi place. Au preluat ideea CFR-ului, cu straini adusi cu lopata (defapt macaraua). Argesul, pe de alta parte, nu mai are jucatorii de alta data, si pornesc outsideri in privinta echipelor ce nu vor juca la matineu sezonul urmator. Nu stiu ce pot sa mai spun. Timisoara e clar favorita, nu ca si Craiova/Iasi respectiv Brasov/Unirea. Ramane de vazut ce va face Uhrin anul asta. Nu prea il vad si din retur antrenand in Liga I (sau la Timisoara), cu lotul de fata. Ramane de vazut.
Buzau – Farul. BOOOORING. And by the way... Who the fuck cares ?
Si ultimul meci de maine. Rapid – Bistrita. Se vede cel mai pe fata la Gloria ca astia fac blaturi. Sa fim seriosi... Sa ne uitam la jucatori, si apoi sa vedem daca Ceahlaul nu avea lot mai bun. Sau U Cluj. Rapid, de exemplu, a bagat bani seriosi in transferuri, au antrenor bunicel... E clar cine e favorita. Nu sunt in masura sa spun ca vor bate, mai ales ca mingea e rotunda, iar scorul incepe de la 0-0.
Maine, meciurile vor fi urmatoarele: Medias – Galati. Interesant duel. Medias, o nou promovata, care este favorita NET la titlul de „lanterna rosie”, porneste cu a doua sansa. Dar Otelul nu seamana deloc cu acea echipa care era in sezonul trecut. Szekely, Jula si Stan au plecat. Acum Otelulse bazeaza doar pe Anca si Silviu Ilie. Pfff... Greu de zis si aici cine e favorita, pana la urma. Oricum, mi se pare ca Mediasul seamana cu U Cluj de anul trecut. Pronostic: X sau 2 (Otelul).
CS Otopeni – CFR Cluj. Cred ca CFR =)). 2 motive: teren netru, practic (stadion Astra, Ploiesti). Doi la mana, Otopeniul are doar jucatori tineri, neexperimentati, care nu au evoluat la echipele mari... nu e un lot omogen etc. Si bonus, CFR e campioana.
Pandurii – Dinamo. Pandurii a reprezentat in returul ce a trecut una din surprize. Atata timp cat au mai adus doar un portar (Stanca) si un atacant (Tilinca), iar antrenorul e acelasi, echipa a ramas omogena, nu vad de ce sa nu joaca ca si in returul trecut. Dinamo a adus mai multi jucatori in aceasta vara. Andrei Cristea, Dolha, Marius Niculae (care nu are drept de joc) si inca alti cativa jucatori, fac parte din noua echipa cu care va ataca Mircea Rednic acest sezon. Daca scandalurile de la nivelul conducerii de anul trecut au parasit Dinamo, echipa va juca altfel. Daca nu... Oricum, Dinamo e favorita, desi vor avea un adversar foarte suparat pe Borcea, si anume Ilie Iordache, care este acum un anti-dinamovist convins.
Vaslui – Steaua. To be continued... :D

Niciun comentariu: