21.07.2008

Ce se va intampla in Liga I anul asta

Nu este prea greu sa prevezi ce smecherii se vor petrece in sezonul care incepe sambata.E chiar simplu.
Sa vedem cine retrogradeaza.In primul si in primul rand,dintre nou-promovate,nu prea le mai vad si peste un an tot in prima liga pe Gaz Metan Medias si pe CS Otopeni.Stadioane de tot rasul,finante ... praf (daca exista finante la aceste echipe) si multe alte aspecte care fac aceste 2 echipe sa fie principalele contracandidate pentru titlul de "lanterna rosie" in acest sezon.Apoi,tot in zona retrogradarii se vor mai afla Farul C-ta si Gloria Buzau (nu conteaza ordinea in care vor retrograda).De ce Farul?Nu au jucatori buni,l-au vandut pe Todoran (motorul echipei),Ion Marin nu are cu cine sa lucreze,desi e un manager foarte bun.
Acum sa vedem echipele care se vor clasa intre pozitiile 14 si 8.
In opinia mea,locul 14-(primul deasupra liniei ce desparte echipele retrogradate de restul) este asigurat Gloriei Bistrita.Asta doar daca nu va mai misca ceva Padureanu care trebuia sa infunde puscaria astazi...Oricum,Gloria nu stie decat sa primeasca bani pe jucatori,iar banii aceia,in loc sa fie dati pe transferuri,sunt dati arbitrilor...e un fel de circulatie a banilor la Gloria.Lotul nu este de Liga I sub nicio forma.
Locul 13-probabil va fi al Argesului.Nici echipa unde a debutat Mutu nu a facut vreo achizitie notabila,desi eu cred ca obiectivul lor este sa nu retrogradeze,nu cupe europene & shit.
Locul 12-il vad ocupat de Poli Iasi,o echipa ce a pierdut o piesa importanta care i-a tinut la distanta de retrogradare,cel putin in retur:ANDREI CRISTEA.La Iasi raman doar Balba si Leucuta,in rest,lot de matineu.
Locul 11-O echipa cu antrenor bun,pretentii mari,lot slab.Sa fim seriosi,ce performante poate sa faca Lucescu daca ii are pe Stelea,Ilyes si Maldarasanu.Prea batrani,prea ineficienti,prea mai pretentiile de UEFA pe care le au Dinu Vama & restul.Acesta e Brasovul.
Locul 10-O echipa ce mi-a placut enorm in returul sezonului retrecut.O echipa frumoasa,sper sa se salveze de retrogradare anul acesta.HAI PANDURII! :D
Locul 9-Craiova.Echipa tanara,care se bazeaza doar pe Baird,Dina si Costea,restu' au sarcina "curu'n poarta".Antrenor mediocru,patron cu ochelari... :)).Scapa de retrogradare (parerea mea).
Locul 8-ultimul care nu prinde macar Intertoto.Otelul Galati,nu au facut transferuri,i-au pierdut pe Stan,Jula si Szekely.In schimb au antrenor foarte bun,dar nu exclud ideea ca echipa ar putea sa fie mai jos in clasament.
Locuri de Cupe Europene acum.7 (Intertoto),6-3(UEFA),2-1(UEFA Chaaaaampioooons League).
Locul 7-Vaslui.De ce?Pai simplu.Au facut achizitii.Au atacanti foarte buni (Ljubinkovici-Burdujan),au si jucatori experimentati (Aliuta,Canu).Deci...au toate sansele sa prinda din nou Intertoto sezonul acesta.
Locul 6-Unirea Urziceni.Au cel mai bun manager din tara;au cel mai impulsiv antrenor din tara,continent,mapamond,galaxie,univers;nu mai au fantezia lui Stancu,transferat la Steaua.Bine ca il au pe Todoran,un jucator ce-mi placea cand era la Petrolul si Astra.Apoi i-au mai transferat pe Rusescu,Tibi Balan...Bine ca au scapat si de Stelea.Dar cine a venit in schimb?Daniel Tudor =)).Foarte tare,Meme.
Locul 5-Timisoara.Prea multi atacanti,Iancu a facut o greseala ca l-a dat afara pe Ganea,era un jucator cu experienta.Romanii intra in anonimat...Acum cateva zile mi-am reaminit dupa mult timp de Dan Alexa,o umbra cu clae in loc de par a "chirurgului".In rest o echipa bunicica,cu foarte multi atacanti (dar nu neapar valorosi).
Locul 4-CFR Cluj.In afara de Pereira doar bananieri s-au adus vara aceasta la Cluj.S-a exagerat,iar paharul de straini de la CFR se va umple,si se va da pe dinafara.In cativa ani CFR probabil va fi in Liga II,cu toti strainii astia.Jucatorii nu cunosc termenul de a juca de doua ori pe saptmana,iar cand au jucat cu Famagusta,au patit ce au patit,DAR DACA JOACA IMPOTRIVA LYONULUI SI REALULUI CE VOR FACE?VOR ADUCE JUCATORI DE LA ANORHOSI !!!
Locul 3-Rapid.Idem cu CFR.Straini la kilogram...Sa vedem ce vor face,pana acum au batut juniorii lui Lyon,dar sa vedem ce vor face in UEFA daca dau de Dinho & co.:)).In campionat probabil vor bate echipele de locul 5+,dar cu echipele 14- se vor chinui mai ceva decat cu UTA,Buzau sau U Cluj in sezonul precedent.
Locurile 1-2.Steaua si Dinamo.Steaua a adus jucatori utili in echipa.Au adus si jucatori creativi si jucatori de spectacol (circari).Dinamo a readus jucatori imprumutati in anii precedenti (Homei,Iordache,Matache) dar l-au mai adus pe Andrei Cristea,fostul jucator al Stelei care invingea de unul singur Valencia.O batalie interesanta de urmarit,ramane de vazut cine va castiga Eternul Razboi.
SA FIE FOTBAL.

Niciun comentariu: