02.08.2008

Preview: Galatasaray - Steaua

Steaua intalneste in Turul 3 Preliminat al Ligii Campionilor cea mai importanta echipa a fotbalului turcesc, Galatasaray Istanbul. Care este numitorul comun al acestei ecuatii? Gica Hagi. Acesta spunea ca este fanul ambelor echipe, si va urmari cu mare interes ambele manse.Dupa ce a patit la Steaua cand a antrentat-o, iar la turci, si acum este considerat un zeu, nu poate spune ca este 100% fanul Stelei.
Revenind la meci, eu cred ca sansele sunt de 50%-50%. Punand in balanta, putem spune ca "talerul" Stelei ar inclina cu 0,01% in jos, datorita faptului ca Steaua se afla in prima urna valorica, alaturi de Arsenal, Barcelona sau Juventus. In rest... daca Steaua il va pierde pe Radoi, sansele s-ar diminua considerabil pentru "ai nostri". Probabil este cel mai echilibrat meci din acest tur 3 preliminar al Ligii Campionilor. Campioana Turciei vs Vicecampioana Romaniei. Cele mai titrate echipe de club din cele doua tari.
Acum sa vorbim din nou despre Gheorghe Hagi, un element-cheie al acestei intalniri. De ce acest "personaj" va avea un rol semnificativ in calculul ecuatiei? Simplu. In primul rand, deoarece el a fost antrenor si la Galata, dar si la Steaua. La echipa din Istanbul a reusit sa cucereasca singurul sau trofeul din cariera de antrenor, Cupa Turciei. La Steaua, nu a reusit sa puna mana pe niciun trofeu, doar o calificare in grupele Ligii Campionilor, ce-i drept, dupa o dubla mansa cu BATE Borisov. Dupa ce a fost tradat de finul Becali, Hagi ar putea acum sa se "razbune", oferind date pretioase turcilor despre Steaua.
In concluzie, va fi o infruntare de clasa, intre o echipa care nu e in forma (Steaua) si o echipa cu mult spirit (vezi Turcia @ Euro 2008).

Niciun comentariu: