21.08.2008

Overview: Meciurile Romaniei (tineret + echipa mare)

Sa incepem cu selectionata de tineret a Romaniei, care a jucat ieri un meci oficial la Tara Galilor.Echipa lui Sandoi a reusit un rezultat excelent impotriva primului loc din grupa de calificari, invingand galezii cu 1-0, in urma unui gol din lovitura libera, marcat de mijlocasul dinamovist Gabriel Torje. Per total am jucat bine, desi in prima repriza am avut cam o singura ocazie, la acel lob al lui Chiacu, in stilul lui Hagi. Tot in prima repriza, o incaierarae intre Stefan Radu, Tatarusanu si un galez, a fost punctul culminant al finalului de repriza, cearta terminandu-se cu doar 2 cartonase galbene (Tatarusanu si galezul). In a doua repriza am reusit sa inscriem. Am scapat destul de ieftin, desi un egal era mai echitabil, dar important este ca baietii au invins, mai avem mansa de la noi acasa, iar daca invingem si acolo, trecem pe 1, dupa care mai sunt inca 2 meciuri de disputat, printre care si cu Franta.
Romania mare acum. Ce comunist suna. Mda... Romania 1-0 Letonia. As spune ca Romania de aseara a fost un dezastru, dar totusi, daca e sa ne gandim, e totusi o victorie fara Mutu in echipa. Chinuita, da' victorie e... Sigur, daca era Mutu, era probabil un 3-0, dar daca asta e situatia... A inscris Dica, din penalty... Eu spuneam ieri ca Mutu poate fi inlocuit si uitat intr-o oarecare masura doar de Dica la ora actuala, daca ex-stelistul prinde o zi calumea. Nu a prins o zi grozava, dar a marcat, a mai avut si el ceva ocazii, deci putem spune ca Dica are stofa de jucator mare sau macar de jucator util echipei, dar, in ciuda meciului extraoridnar facut contra Mutnenegrului, inainte de turneul de la Elvetia & Austria, cand a inscris de doua ori, Piturca a decis sa intre doar pentru 10 minute la Euro. Pacat ca nu gasim in toata tarisoara asta a noastra, un antrenor care sa fie bun si de turneu final. Piti e extraordinar pentru preliminarii, dar pentru Euro/Cupa Mondinala nu e. Daca ne ajuta Dumnezeu si reusim sa ne calficam la Cupa Mondiala din Africa de Sud, eu l-as numi pe Mircea Lucescu selectioner, sau de ce nu, pe Emerich Ienei, care are tot timpul din lume sa urmareasca (si din fata televizorului macar) evolutia jucatorilor romani, ca de comentat, comenteaza toata ziua la Sport.ro.
In concluzie, noua ne lipseste un veritabil varf de atac, desi as spune ca il avem pe marica, dar acesta nu e prea grozav, nici aseara nu a fost prea sclipitor. Dealtfel, asta ne-a lipsit si la Euro, un marcator desavarit, care sa fi inscris macar inca un gol cu Italia, daca nu si unul cu Franta. Daniel Niculae si Marius Niculae sunt mai degraba expirati decat experimentati... Marica mereu nu e destul de "in forma" sa inscrie, sa fie omul decisiv. Poate peste 2-3 ani o fi Costea, cine stie. Daca nu e lacom Mititelu si il pastreaza in Liga I, ar face cel mai bun lucru. Sau, de ce nu, Keseru si Stancu, sa fie promovati la prim nationala, pentru a ne obisnuit in urmatorii 10 ani cu acestia, pentru ca ei sunt, teoretic viitorul. In loc de Mutu si Dica ii vom vedea pei ei 2. Peste 5 ani parca vom si uita de Mutu, iar Keseru va fi noua stea a Romaniei, iar in loc de Chivu, stalpul apararii va fi Stefan Radu. Mda...

Niciun comentariu: