04.08.2008

Etapa a II-a

Aceasta etapa a II-a a fost una cu destul de multe suprize. Nu neaparat rezulatatele au fost surprinzatoare, cat numarul mare de goluri, mai ales in meciurile cu echipe mai slab cotate in Liga I. De exemplu, Poli Iasi 1-3 SC Vaslui, Urziceni 3-2 FC Arges, Otelul 3-1 CS Otopeni. Acest fapt contrazice celebra sintagma "Liga I este o liga a meciurile cu o medie de sub 2.5 goluri/meci"...
Sa trecem la meciurile disputate:
Gloria Bistrita 2-0 U. Craiova. Dupa punctele obtinute acasa, cu Iasiul, craiovenii au lasat-o mai moale la Bistrita, unde echipa lui Ovidiu Sabau a lasat antijocul din meciul cu Rapidul, a atacat cu cei 10 jucatori de camp, care au stat doar in propria jumatate de teren. Tatarusanu a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai meciului, salvand echipa lui Padureanu in mai multe situatii periculoase. Victorie meritata, jos palaria.
Poli Iasi 1-3 FC Vaslui. Un duel "ca-ntri moldaveni". Vasluiul s-a impus chiar daca iesenii au fost cei care au deschis scorul. Desi unii se asteptau ca dupa victoria de acasa, contra Stelei, vasluienii sa aibe aere de vedeta, nu a fost deloc asa. Baietii lui Hizo au atacat si au inscris de trei ori. Dupa doua etape, trupa lui Popa are 0 puncte, la fel ca si CS Otopeni si Gloria Buzau. In schimb, Vasluiul trage la un loc pe podium dupa ultima etapa a campionatului, podium care este ocupat dupa primele 2 etape de CFR Cluj (1), Rapid (2) si VASLUI (3).
Steaua 2-1 FC Brasov. Un meci dominat in mare masura de stelisti, care dupa ce au inscris in urma greselii lui Bogdan Stelea, a fost egalata de Roman, dupa o noua perla a lui Robinson Zapata. Pana la final, Razvan s-a aparat aproape perfect, insa pe final Dayro Moreno i-a centrat foarte bine lui Arthuro, care a dat primul sau gol pentru Steaua in acest sezon. Rezulatul, eu zic ca este meritat, iar Lucescu jr. nu mai este neinvins in intalnirile contra Stelei.
Unirea Urziceni 3-2 FC Arges. Pitestenii s-au zbatut enorm, insa nu au putut nici macar sa scoata un egal dintr-un meci in care au condus de doua ori! Unirea a profitat de greselile argeselnilor, iar Mara nu a iertat lipsa de experienta a unora dintre aparatorii alb-violeti. Dintre elevii tehnicianului Ionut Badea i-am remarcat pe Kamara (un jucator cu o foarte buna viziune de joc), si Bosneag (un portar cu reflexe foarte foarte bune).
Dinamo 1-0 Gaz Metan. Din cele auzite, Dinamo n-a stralucit deloc, au marcat in urma unui penalty transformat de Florin Bratu. Nu stiu in ce masura va mai defila in acest sezon, pentru ca valoarea lotului, dupa parerea mea, nu ii va permite.
FC Timisoara 3-0 Pandurii. Elevii lui Neagoe n-au mai jucat cu aceasi daruire, si au pierdut la scor de neprezentare in deplasare de la Timisoara. Golurile lui Lucas Magera si Artiom Karamian au inghetat tabela ce arata 3-0.
Otelul 3-1 CS Otopeni. Un meci destul de bun pentru echipa lui Grigoras, care avea un avantaj de 2 goluri (2-0) inca din primele 15 minute de joc in urma dublei golgeterului la zi in Liga I, Gabriel Paraschiv (4 goluri). CS Otopeni nu va face prea multe puncte in acest sezon. Se vor multe, dar nu se reusesc destule cat pentru 3 puncte. Un lot slab valoric, cu prea multi jucatori veniti din toate partile. Poate ca o greseala a celor de la Otopeni a fost si ca s-au scapat de fostul antrenor, Liviu Ciubotariu.
CFR Cluj 2-0 Gloria Buzau. Lejer de tot pentru Trica & CO. Clujenii nici nu s-au chinuit, Buzaul a facut-o in locul lor. 2-0, primul loc garantat la finalul etapei, totul e roz pentru Andone ( SI NU PENTRU CA AR FI GAY =)) ). Dar etapa urmatoare va fi una de foc pentru campionii en-titre. Ei vor intalni actualul loc 2, in deplasare. Rapid - CFR Cluj, un meci foarte interesant de urmarit si comentat.
Farul 0-2 Rapid. Un meci in care Rapid nu a stat sa discute. A meritat pe deplin victoria, chiar daca pe final puteau sa calce pe bec, dar portarul a fost la datorie. Fluier final, 2-0 la Rapid. Etapa urmatoare, Rapid nu va fi acea "CFR-utza" de anul trecut, si va trage cu dintii pentru cele 3 puncte puse in joc.
In incheiere, as vrea sa mai adaug un detaliu minor, dar important in acelasi timp. Arbitrajul. A fost bun in acest debut de sezon. In afara de golul anulat al lui Bostina care aducea cele 2 puncte pierdute de Dinamo, nu s-au mai facut aceleasi grave greseli de anul trecut!

Niciun comentariu: