08.08.2008

Preview: Etapa a 3-a

Haideti sa vedem ce surprize ar putea aparea in aceasta etapa cu numarul 3 din tur. Meciul de afis al acestui week-end pare a fi Rapid - CFR Cluj, restul meciurilor fiind ceva mai plictisitoare. Exemplu: U. Craiova - Farul, Buzau - Otelul Galati etc. Desigur, nu doar meciul dintre locul 2 si locul 1 este singurul interesant, mai sunt si unele gen FC Arges - FC Brasov, Vaslui - Bistrita, Pandurii - Urziceni, si poate Poli Iasi - Steaua. De ce poate? Iasiul desi n-a scos NICIUN PUNCT pana acum, poate fi un real pericol in aceasta infruntare. Deci:
Poli Iasi - Steaua: Cel mai probabil Steaua va castiga, dar prevad un meci ca si cel din etapa trecuta, din Ghencea. Adica un meci frumusel, palpitant, care poate fi vazut de toti abonatii, deoarece e pe Antena 1. Revenind la meci. La Steaua nu va putea evolua nou-sositul Juan Carlos Toja, caruia nu i-a sosit cartea verde inca. Pe langa asta, ii trebuie putin timp sa se acomodeze si viata din Romania si cu fotbalul din Liga I. Dar, dupa cum a zis Marcel Puscas: "Pana va intelege Toja, Becali il va trimite la Buzau". Mda... La Poli Iasi e putin diferita. E o criza in atacul formatiei lui Ionut Popa. Ionut Balba, Mircea Oprea, Clement Palimaru, Ciprian Tanasa si Alexandru Leucuta nu sunt in forma, in special Balba, de la care se asteapta multe din partea lui Popa. Probabil in acest meci Steaua va deschide scorul, Iasiul va egala, iar Steaua va inscrie golul victoriei. Italieneste, la un gol diferenta. Cam asta cred ca va fi, nu prevad un meci dominat de Iasi si castigat de gazde la vreo 3-4 goluri. Clar, Steaua are nevoie de victorie la Iasi. Predictie? 2 SOLIST.
U. Craiova - Farul: Un meci interesant. Ambele echipe au pana acum 3 puncte (adica o victorie in primele 2 etape). Meciul pare destul de echilibrat, dar parca daca as pune pe balanta, cred ca oltenii pornesc favoriti, dar si ocaziile trupei lui Ion Marin din meciul cu Rapidul imi da de gandit. Daca ar fi sa aleg un pronostic, as alege 1X. Farul nu are un marcator care sa inscrie cat de cat des, cum au craiovenii pe Florin Costea. Hmmm... 1X.
FC Vaslui - Gloria Bistrita: Asta da meci interesant. Vasluiul a pornit excelent pana acum, iar daca invinge si acum, poate sa ajunga si pe locul 1 daca Rapidul si CFR Cluj face egal. Oricum, nu e usor deloc cu Gloria, e o echipa foarte incomoda pentru echipele "mari", dar nu cred ca formatia lui Viorel Hizo va avea prea mari probleme, un 1-0 sau 2-1 le-ar fi perfect de ajuns. Sau daca le vor da bistritenii ocazia, ar putea fi si 4-0, pentru ca se joaca la Vaslui. Pana la etapa 5 cand Vasluiul va juca impotriva CFR-ului, moldovenii nu ar trebui sa faca prea multi pasi gresiti, asta insemnand sa aibe toate cele 12 puncte puse in joc pana atunci, inclusiv cele 3 din infruntarea cu Padureanu si Sabau. Clar, 1.
Pandurii - Urziceni: Pandurii au strans doar un singur punct pana acum, in prima etapa contra lui Dinamo. Urziceniul, cotat sa faca o figura cel putin atat de frumoasa ca in anul trecut, au fost invinsi in prima etapa, iar in a doua, au invins la limita 3-2 Argesul lui Penescu, meci in care patronul din Pitesti a vazut iar 3 penaty-uri neacordate. Mda... Meciul dintre olteni si ialomiteni va fi unul crancen, in care trupa lui Dan Petrescu si MM Stoica va trebui sa joace cu un lot carpit, datorita recordului de jucatori de baza accidentati destul de grav (aprox. 9). Pandurii vor trage cu dintii de toate punctele puse in joc pentru a nu avea prea mari probleme privind evitarea retrogradarii. My prediction: X daca nu X2...
FC Arges - FC Brasov: Va fi interesant sa vedem ce crize face iar Penescu dupa meci insinuand n-spe penalty-uri refuzate de "hotul fara cagula dar cu fluier la gura" (<- eu am inventat :D). Argesul are un joc frumos, combinativ, au portar, playmaker si atacant de valoare, care au tinut in sah Urziceniul lui Dan Petrescu. De data asta Razvan va trebui sa fie atenti la trupa lui Ionut Badea, care va juca acasa. As zice un meci de 1x2, desi multi ar spune "BRASOV VA CASTIGA FARA EMOTII". Ei bine nu e chiar asa. Posibil sa invinga, dar nu 0-3 sau 0-4. Sa fim seriosi, Argesul a pierdut la mustata cu Unirea... Sunt doua echipe relativ de aceasi valoare, va fi interesant de urmarit si numarul de goluri (daca se dau peste 2.5 goluri sau nu). Eu zic ca se vor da... probabil tabela va arata la final un egal 2-2. My prediction: X sau 1X.
Gaz Metan - FC Timisoara: Timisoara are pana acum 4 puncte, ceea ce este foarte bine pentru Dusan Uhrin jr. si pentru echipa sa, care in a doua etapa au aratat un fotbal frumos, ofensiv. Ramane de vazut cum vor juca la Medias, o echipa incomoda, lucru demonstrat in meciul din prima etapa cu Otelul (2-2) si saptamana trecuta, cu Dinamo, in "Groapa" (1-0 CHINUIT). Mda... Prezic un 0-2, deoarece Timisoara are superatac, dar in linia defensiva nu sta prea bine. Gazul... probabil sta deplorabil la toate capitolele, dar care este la fel ca si Bistrita, incomoda.
CS Otopeni - Dinamo: Desi simpatizez gazdele acestei intalniri, nu pot spune ca vor scapa de "cainii-rosii", care probabil vor castiga mai lejer acest meci decat cel cu Mediasul. Antrenorul Miodrag Jesici nu dispune de omul cheie al sau, Gabriel Caramarin, care desi are 30 de ani si a fost izgonit in suturi de la Poli, si-a gasit echipa la formatia de Liga a II-a (pe atunci) CS Otopeni. Dinamo vrea sa repare greselile din meciul de duminica trecuta, insa ramane de vazut ce va face "Puriul" in atac. Ramane de vazut ce schimbari de trupe va face in linia ofensiva. Ramane de vazut ce va face Marius Niculae si pe ce post vor juca BD-ul. Personal, eu cred ca unul din cei trei va pleca, mai precis unul dintre Marius Niculae, Ionel Danciulescu si Florin Bratu, si probabil veteranul "Danicu" va fi veriga slaba in atac, si cel mai probabil il vad alaturi de bunii sai prieteni Margaritescu si Florentin Petre, la Terek Groznii, unde mai joaca si Daniel Pancu. In concluzie, prevad un 2.
Gloria Buzau - Otelul Galati: Stiiiiu, stiiiiu. Boooring. Mda... Probabil va castiga Paraschiv Galati. PARDON! Otelul Galati, desi Buzaul s-a invins singura etapa trecuta, cand a jucat in deplasare, contra campioanei en-titre a Ligii I. Daca nu vor fi iar masochisti si nu-si vor da autogol din nou, buzoienii ar putea face o figura frumoasa this year, desi . . . Predictie: 2.
Rapid - CFR Cluj: Asa da! In sfarsit un meci tare. CFR contra "CFR"-utza de anul trecut, care s-a lasat in returul trecut cand Clujul avea nevoie de puncte. Anul acesta branza va fi pe bani. Peseiro si restul strainilor de la Rapid vor trebui sa faca fata trupei de argentinieni si portughezi din lotul Stelei. Va fi un meci de care pe care, interesant. Daca multi spun ca se vor intelege sa faca egal, vor face o prostie pentru ca in cazul in care ambele vor strange ABIA un egal, iar Vasluiul va castiga infruntarea cu Bistrita, CFR pierde primul loc, iar Rapid cade pe 3, ceea ce nu ii mai multumeste anul acesta. Sa lasam vorbele si sa dam predictia: X !!! :D

Niciun comentariu: