19.08.2008

Minciunada de la Beijing

In primul rand, se vede de la o posta unde se desfasoara editia 2008 a Jocurilor Olimpice. Daca chinezii ar folosi si niste arme, ceea ce fac ei la JO s-ar numi, pur si simplu, jaf armat. Asa, daca nu au si arme, nu poti sa spui ca e jaf armat. Asa se numeste doar hotie. E sec, stiu, dar oricum, sa ai 37 de medalii de aur e ceva. Probabil acum vreo 7 ani cand s-a stabilit unde se va tine a 3-a Olimpiada din Mileniul III, s-au masluit bine lucrurile, si aveau chinezii interesele lor pentru a fi tara gazda. Vroiau sa intre in istorie cu un numar record de medalii de aur castigate la o singura editie. Rusine, ba!!!
Pana acum ei au strans 37 de medalii de aur, dar trebuie sa dai refresh la siteurile care arata numarul de medalii, pentru ca ei pot lua din minut in minut o medalie noua. Fie la tir, fie la motociclism, la orice sport netelevizat. Oare s-or mai potoli pana pe final? Eu cred ca sunt sanse minime. Vor sa doboare orice fel de bariera, trisorii astia cu linii in loc de ochi (scuzati-mi expresia rasiala). Este fantastic sa vezi ca noi, romanii, avem de aproape 5 ori mai putine medalii olimpice decat are China. Ar trebui ca odata, peste vreo 40 de ani, sa avem si noi, Olimpiada in Bucuresti, sa vada Mapamondul cat putem trisa si fura, sa vada ei cate medalii am lua noi. Chinezii sunt mici infractori pe langa noi. Abia as astepta o Olimpiada in Romania, desi sa fiu sincer, nu cred ca se va intampla asta nici intr-o mie de ani (fara exagerari). Sincer. Mai degraba in Tajikistan s-ar tine Olimpiada, sau in Beijing inca odata (desi nu se va intampla nici asta prea degraba), decat in Roumenia.
E o lupta crancena intre Chian si SUA... Cine sa ia cele mai multe medalii? Daca e sa ne luam dupa numarul de medalii de aur, China e lider detasat, dar dupa numarul intreg de medalii olimpice, aici americanii conduc cu 1 medalie in plus. Romania e a 12-a tara dupa numarul de medalii de aur (4), si tot a 12-a dupa numarul total de medalii olimpice (8). Pana acum cel putin. Poate vine din urma Ethiopia si ne vor devansa (ei au 3 medalii in total- 2 de aur si 1 de bronz).

Niciun comentariu: