18.08.2008

Overview: Etapa a 4-a

FC BRASOV 2-1 PANDURII. Categoric n-a fost cel mai palpitant meci al etapei desi a inceput frumos, cu un gol in minutul 3, si s-a terminat cu un gol pe final. Doua echipe in foame de puncte, care au cunoscut intens gustul infrangerii. Doi tacticieni desavarsiti, cu abilitati antrenoriale si manageriale. Desi eu vroiam si credeam ca va invinge Pandurii, ei nu au scos niciun egal. Avand un punct dupa 4 etape, formatia gorjeana a inceput cu stangul in acest start de sezon, insa nici anul trecut, in tur, trupa lui Neagoe nu a inceput mai diferit, a fsot demis, a venit un mare antrenor care si-a a dus cu el o intreaga plantatie de bananieri, iar dupa nici 3 etape Neagoe a fost reinstalat in functie. Eu cred ca si anul acesta, scenariul va fi, in mare, acelasi.
GLORIA B-TA 3-1 POLI IASI. Din nou echipa cu care tineam a pierdut. Mare pacat de ieseni, dar ma bucur ca Ionut Popa ramane la echipa. Trupa lui Sabau a castigat din "bulan", golul victoriei fiind inscris de Sabou, de la circa 60 de metri (fara ironii si/sau exagerari). Branet era in viziunea mea, un portar ce avea loc cam la oriece echipa mare din Liga I, dar m-am inselat... Poli e pe 0-0-3, poate vor ajunge la standardele "cainilor" si vor fi noii agenti "007".
STEAUA 2-0 FC ARGES. O victorie lejera, care le va da un moral excelent baietilor lui Lacatus, cu aproximativ 10 zile inainte de a doua mansa din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, impotriva lui Galatasaray, pe Ghencea. Banel pare din ce in ce mai in forma, un gol si un assit pentru cel ce pare a-si reintra in forma, si pare a fi din nou acel playmaker de acum vreo 2 ani. Si Toja a jucat foarte bine la debutul sau in Liga 1. A treia victorie consecutiva pentru stelisti, 60% calificati in Liga... destul de "pe val".
OTELUL 2-1 RAPID. Hopa! EXPRESUL A DERAIAT! TITANICUL S-A SCUFUNDAT! RAPIDUL A PIERDUT! Pfuuu... da' mult a mai durat invincibilitatea lui Peseiro. Bagam mana in foc ca Paraschiv va da iar gol... Rapid a meritat infrangerea... La urma urmei pe cine a ivins Peseiro asta? Pe Bistrita si pe Farul. Clujul merita un egal, si in sfarsit, au simitit gustul de a fi furati de arbitraj. Mda. Mi se pare ca il vazusem pe un balcon al unui bloc de langa stadion (ca a fost suspendat meciul) pe Guardiola, sa il vada cu binoclul pe marele Julio Cesar, poate il va lua pana pe 1 septembrie la Barca.
URZICENI 4-1 GAZ METAN. Dupa un start mai nefericit (infragere la Brasov in ultima faza de joc) de sezon, trupa lui MM & Dan si-au intrat iar in forma consacrata anul trecut cand au fost revelatia anului. Etapa trecut a fost 5-1 la Targu Jiu, azi 4-1 cu Mediasul. Important e sa mai aibe goluri de dat si in UEFA, sa nu faca Romania de ras, si sa aduca un coeficient cat mai mare. Pentru ca ei pot, joaca frumos, desi vad ca s-au accidentat Tibi Balan si Todoran chiar in aceasta etapa... Pacat.
DINAMO 4-1 GLORIA BUZAU. Victorie meritata pentru Dinamo. Buzaul seamana cu U Clujul de anul trecut, nu doar la autogoluri, ci si la numarul de victorii din startul sezonului. MOMENTAN, Dinamo e pe primul loc.
FC TIMISOARA 3-1 CS OTOPENI. Trei puncte. Puteau fi si mai multe goluri, insa la cum joaca Timisoara, cand victorii la 2-3 goluri, cand infrangeri cu nou-promovate la 4 goluri, nu te poti astepta sa zici "Timisoara va bate 100% in etapa viitoare". E o echipa mult prea imprevizibila, care nu se potriveste cu Marian Iancu. Seamana cu o echipa pentru Copos, caruia ii place sa traiasca "de la extaz la agonie". Iancu pare pentru a conduce echipe pe val, sau cel putin care sa invinga mai des. Este un patron ce nu cunoaste sensul cuvantului "rabdare", ca toti oamenii de afaceri de altfel... Etapa viitoare Timisoara are la Buzau, va fi iar un 5-1?
FARUL 1-0 VASLUI. OMG! Si Vasluiul a pierdut?? Unde se duce Liga I =))? As fi vrut sa ii vad fata lui Porumboiu dupa fluierul de final. Vezi ma, daca nu ai mai pus presiune pe echiap adversa, nu mai castigi... Victorie pe deplin meritata de Farul, care are un jucator de clasa, Gerlem. Dar decat sa fie rezerva rezervelor la Steaua/CFR Cluj/Dinamo, mai bine joaca mult la Farul. Pacat si de Andrei Cristea de la Dinamo, care era mai bine daca statea la Iasi.
CFR CLUJ 1-1 U. CRAIOVA. Puneam pariu ca "Falcosu'" va pierde cu Craiova. Si asa a si fost. Te intrebi... "Esti prost? CFR a facut egal...". FOarte corect, insa poti sa spui ca CFR a castigat un punct? Defapt a pierdut doua puncte pretioase. Nu stiu in ce masura va mai spune nea Ando ca acest punct il va ajuta in campionat sa castige, cum s-a intamplat anul trecut la Mioveni. Ma rog, CFR fara Fabbiani = pasta. PUNCT.

Niciun comentariu: