14.08.2008

Preview Etapa a 3-a

Aceasta etapa pare a fi una de meciuri destul de tari, echilibrate.
FC Brasov - Pandurii. FC Brasov are nevoie de puncte daca mai vrea Cupa UEFA, dar si Pandurii pentru a scapa de retrogradare. Eu cred ca Pandurii vor face o surpriza si vor invinge, daca nu un X ar fi destul de previzibil. Oricum, Brasovul nu are fata de UEFA sau Intertoto, dupa cum a jucat pana acum. E vorba poate si de acomodare cu acest fus orar dintre Liga I (seara) si Liga II (ora 11).
Bistrita - Poli Iasi. La fel ca la meciul de mai sus, ambele echipa au nevoie de puncte. Daca ar fi sa o luam care are nevoie mai mare de cele 3 puncte, e clar ca trupa lui Ionut Popa trebuie sa invinga, dar Gloria este o echipa dificila, pe care nu o bati usor acasa. Oricum, pronostic X2.
Steaua - FC Arges. Steaua porneste cu un moral foarte bun dupa ce este in proportie de 60% calificata in grupele Ligii Campionilor. Argesul probabil se va culca pe o ureche, dupa ce a strans 4 puncte. Faptul ca vor juca acasa, ii va ajuta pe "ros-albastrii". Primul meci care nu e tocmai echilibrat.
Urziceni - Gaz Metan. Acesta e probabil cel mai ehilibrat meci al etapei... Urziceniul trage tare pentru un loc de UEFA si pentru la anu', dar si Mediasul va trage tare pentru a evita retrogradarea inca de pe acum, daca vor strange destul de multe puncte. Daca multi ar spune ca Unirea porneste clar ca si favorita, deoarece Mediasul e nou-promovata & shit, eu i-as contrazice: echipa lui MM & Petrescu are foarte multi jucatori indisponibil din cauza accidentarilor. Au gauri destul de mari in defensiva, dar nici in atac nu stau prea bine. Meci echilibrat, as zice un X.
Dinamo - Gloria Buzau. 1 - Fara discutii.
FC Timisoara - CS Otopeni. Un lucru e cert - daca Uhrin jr. e din nou UMILIT, atunci va fi dat afara. E totusi un antrenor bun, si mi-ar parea rau sa plece, dar daca sunt patronii prea nerabdatori, ce sa faci. Otopeniul e in goana de puncte, pana acum avand bilantul 0-0-3. Nici antrenorul Otopeniului nu e prea linistit daca va pleca invins de pe Bega. Va fi un duel interesant si, dupa parerea mea, destul de echilibrat.
Otelul - Rapid. Daca Rapidul va scoate cele 6 puncte din aceste 2 meciuri care urmeaza sa le dispute (la Galati, si acasa cu Dinamo), jos palaria, are prima sansa la titlu. E important ca pana acum au batut CFR-ul, iar daca mai bat si pe Dinamo, mai au doar cu Steaua de jucat. In rest, panarame... Dar acele panarame, anul trecut au invins Rapidul cand aveau mai mare e puncte... Hmmm... Revenind la meci, Rapidul porneste NET favorita, asta e clar. Pronostic: 2.
Farul - Vaslui. Farul are un antrenor foarte bun, dar care incearca din rasputeri sa faca echipa din jucatorii pe care ii are. Pacat ca mereu a antrenat echipa e rahat, in afara de Dinamo... As vrea sa il vad descurcandu-se in UEFA sau de ce nu, in UCL. Oriunde s-a dus si-a facut bine treaba, incepand cu FC Bihor, si terminand cu Petrolul si unde a mai fost. Din pacate, nu ii vad bine echipa in aceasta infruntare de foc de la Constanta. Va fi greu, asta e clar. Vasluiul e deocamdata pe locul 2. Daca va castiga si acest meci, va avea sanse reale macar de UEFA (nu zic chiar de titlu, pentru ca e foaaaarte lung drumul pana la titlu, nu doar etapele multe ramase, ci si blaturile care se vor face). Pronostic: X2.
CFR Cluj - U Craiova. Un lucru e cert - CFR nu e in forma. Un alt lucru destul de cert: CFR-ul nu are atacanti de careu, in afara de Didy. Ii lipseste un varf masiv care sa inscrie. Acela putea fi Fabbani, dar s-a dus... Daca juvetii vor scoate si "doar" un egal, Andone e in pericol pentru postul sau, mai ales daca va face 0 puncte in liga - un alt lucru cert. In acest meci favoriti sunt clujenii, insa trupa lui Napoli nu vor lasa capul plecat. My pick: 1X.

Niciun comentariu: