15.08.2008

Overview: Galatasaray - Steaua

Steaua e cu un pas in Grupele Ligii Campionilor. Un 2-2 in deplasare, la Galatasaray, este un rezultat bun, care ne da sperante mari la calificare, dar in acelasi timp, este un rezultat inselator, un asa-zis "scor-curva"... Cat despre procente, imi place sa fie realist, si de aceea as spune un 60-65% sanse pentru calificarea Stelei, Iata o analiza pentru fiecare jucator stelist:
Zapata- A fost un jucator util Stelei in acest meci. A salvat-o in numeroase randuri, mai ales la acel sut din vreo 5m al lui Nonda. "Rufay" a contat mult in ecuatia acestui meci. La al doilea gol nu ar trebui sa dam vina pe portar, deoarece "capul" lui Nonda a fost dat din apropiere, cu pamantul si tare. zapata redevine acel portar constant din sezonul trecut dupa gafele de la Vaslui si de acasa contra Brasovului.
Golanski- A facut excelent faza ofensiva, dar la faza defensiva a lasat de dorit. In mare masura, ambele goluri au fost din vina lui, deoarece de pe acea parte au venit centrarile lui Turan. Deasemenea, a facut un penalty nevazut de arbitru in prima repriza ce ar fi contat mult. Dupa parerea mea, in retur ar trebui ca Marin sa joace pe post de fundas dreapta, iar pe stanga sa evolueze Nesu... In rest, polonezul a jucat bine, chiar excelent pe plan ofensiv, a fost decisiv la golurile inscrise de Steaua, in special la al 2-lea.
Goian- A avut momentele sale bune in aparare (deposedari etc.) dar si in atac (pe final, cand a ratat milimetric la o lovitura cu capul). A jucat exemplar, s-a miscat bine si cu Radoi, dar si cu Ghionea in centrul apararii. La primul gol "Goe" a avut putina vina, la fel ca intreaga banda defensiva, insa golul a fost si unul norocos... Sa speram ca va deposeda si mai bine in retur, si de ce nu, sa marcheze cu capul in urma unui corner, asa cum ne tot obisnuieste.
Radoi- Omul cheie al Stelei. Un jucator exemplar. Cel mai valoros jucator din Liga I. In aparare stalp, iar la mijloc un zid. Deposedeaza ca nebunu'. Pacat pentru el ca nu a ajuns la o echipa mare, dar imi pare bine ca Steaua nu si-a vandut capitanul. Decat sa stai pe banca de rezerve la Inter, si sa intri in Serie A cu Cagliari sau alte panarame de echipe pe final, mai bine esti capitan la Steaua. Tot asa si in retur, Mirele!
P. Marin- Un om important pe flancul stang, a urcat in numeroase randuri. Pacat de statura sa, este prea scund, nu poate sari la loviturile cu capul. Este cam singurul "nevinovat" la primul gol. A jucat foarte bine, mie mi-a placut prestatia lui "Jaziri".
ov. Petre- Un alt jucator cheie pentru Steaua. Deposedari, tacklinguri reusite, si multe altele. Un jucator esential pentru "ros-albastrii" in turul de la Istanbul. Pacat ca e partial accidentat, dar eu cred ca va reveni in doua saptamani pentru a conduce Steaua spre a treia calificare consecutiva in grupele UCL.
Lovin- Unul dintre cei mai buni jucatori ai meciului. Vorbesc serios, Lovin e unul dintre favoritii mei de la Steaua. Pe final a avut o ratare imensa, la un sut care nu a fost tocmai bine plasat, dar a fost puternic lovit, pe jos, la firul ierbii. Sa speram ca nu va mai gresi pasele pe care le-au interceptat turcii. Putin mai multa concentrare din partea mijlocasului si va avea o contributie si mai mare in jocul Stelei.
Nicolita- Un jucator (dupa parerea mea) unic in Europa pentru forta de travaliu pe care o are. A inscris un gol cat o calificare, in urma unei greseli GRAVE a turcilor. C'est la vie... A fost omul potrivit la locul potrivit. Daca ar lucra mai mult si la finalizare ar fi si mai bine. Are nevoie de multa multa incredere in sine, sprijin din partea familiei, colegilor, antrenorului si FANILOR.
Dayro- O copie excelenta dup Adrian Ilie. Seamana mult ca stil de joc, ca viteza, ca executii. Un mare mare talent al Stelei
Toja- Pentru inceput a jucat ok, personal, eu nu ma astptam sa joace ca un nebun, cu driblinguri ca cele de pe DVD... A jucat bine, comentariile mai tarziu.
Arthuro- Slab. Nu mi-a placut. Daca nici pana in iarna nu se va acomoda, trebuie adus un jucator nou, un varf masiv care sa mai si INSCRIE. Face prea mult pasul in spate, lasandu-le culoar mijlocasilor ofensivi.
Ghionea- A jucat bine cat a jucat. E util echipei, n-ar trebui indepartat.
Nesu- Eu l-as folosi titular in retur, e mai bun pe stanga decat Petre Marin, iar acesta e mai bun pe dreapta decat Golanski. Deci...
Tiago Gomes- Foarte bun jucatoru'. Desi are profil defensiv, stie sa urce pana unde trebuie. E bun portughezu'... Sa se acomodeze mai bine, daca nu, Buzaul il asteapta :-S.
Pe scurt, in retur nu avem voie sa ne aparam sau sa mergem la 0-0.
Echipa mea pentru retur (aceasi tactica): Zapata- P.Marin, Goian, Radoi, Nesu- Petre, Gomes, Banel, Dayro, Plesan- Stancu.

Niciun comentariu: