05.09.2008

Scandalul de la Timisoara

Ieri a fost o zi plina pentru Timisoara. Pentru ca federatia le-a luat 6 puncte, fanii timisoreni au inceput sa protesteze in centrul orasului dupa ce au si blocat un drum national. Nu au fost tocmai batai de strada, cum toate televiziunile spuneau... Fanii doar scandau diferite mesaje legate de federatie (gen "Mircea sandu/Esti o mizerie!" s.a.). Intr-adevar, a fost si un fan care a lesinat, deoarece, jandarmii au foloit gaze lacrimogene pentru a-i potoli pe cei care blocau drumul national ce ducea spre Bucuresti. Fanii s-au potolit, s-au strans in centrul orasului, unde scandarile anti-FRF au continuat.
Concluzia este ca nu au fost incidente grave. Asta cel putin ieri. Nu se stie astazi ce se va intampla. Defapt nici situatia clubului FC Timisoara nu este prea clara. Marian Iancu a plecat, alaturi de ceilalti investitori. Clubul, teoretic, nu mai are bani. Daca pana peste 10 zile (15 septembrie) clubul nu isi va schimba si culorile, risca retrogradarea. Ce inseamna asta? Toate echipele care au jucat in aceste prime 6 etape cu Timisoara, dar si cele care urmeaza sa joace cu Timisoara, castiga la masa verde, 3-0, in meciurile contra fostului club patronat de Iancu. Asta inseamna ca Buzaul si Otopeniul au 6 puncte de pomana, deci nu vor retrograda cu 0 puncte =)). Atunci, probabil ca jucatorii vor fi liberi de contract, vor putea semna cu orice club care le fac oferta etc. Intr-un cuvat, FC Timisoara se va destrama, pentru ca nu vad eu ca in urmatoarele zile clubul sa isi schimbe culorile. FC Timisoara nu mai are conducere. Cine poate sa repare greselile lui Iancu? Bietul Dusan Uhrin, de sezonul trecut s-a chinuit sa isi construiasca o echipa la Timisoara, iata ca este si in Cupa UEFA, a cazut cu un adversar accesibil. Pacat de antrenor, pacat de club, pacat de oras.
Daca este adevarat ceea ce a declarat Iancu ("I-am dat bani lui Mircea Sandu"), ambii vor plati. Ideea acestuia de a face un test la detectorul de minciuni mi se pare ok, nu are cum sa greseasca acel aparat. Parerea mea este ca Sandu nu s-ar prezenta nici mort la un detector de minciuni, dar ideea este foarte buna. Sper ca Sandu si Kassayi sa plece de la conducerea FRF, si pe langa ei si Prunea si Lupescu, si sa vina altii mai competenti...

Niciun comentariu: