12.09.2008

Preview: Etapa a 7-a

Articolul acesta apare si pe blogul meu de pe mysport.
Dupa pauza de saptamana trecuta, cand a jucat nationala, iata ca scandalurile din fotbalul romanesc se teleporteaza acum, din nou, in planul Ligii 1. Urmeaza o etapa plina de meciuri interesante din diferite puncte de vedere, insa aceleasi scandaluri vor exista si in zilele acestea. Vorbesc de conflictele urmatoare: Iancu vs Sandu & Kassai, Prunea vs Mitica, Borcea vs Rednic vs Porumboiu. In mare acestea sunt. Acum, sa vedem MECIURILE etapei:
Rapid - Urziceni. Unul dintre meciurile cele mai importante ale etapei. Urziceniul este liderul clasamentului dupa 6 etape, ceea ce nu e lucru putin, desi a jucat cu echipe relativ usoare. Rapidul a inceput compromitator, insa treptat, calitatea jocului a scazut, poate si datorita lipsei lui Peseiro pe banca tehnica, datorita cumului de suspendari. Orice rezultat ar fi posibil la acest meci. Nu m-ar mira ca Urziceniul sa invinga Rapidul, si la o difernta mai mare de 2 goluri, pentru ca Dan Petrescu face o treaba foarte buna acolo. Nici o victorie a Rapidului n-ar fi de mirat, pentru ca Rapidul se mobilizeaza foarte bine in derby-uri. S-a vazut in meciurile contra CFR-ului si contra lui Dinamo, ambele terminandu-se cu victoria trupei lui Peseiro.
U Craiova - FC Timisoara. Cuvintele dinaintea acestui meci ar fi de prisos in conditiile in care meciul nu s-ar disputa. Este bine cunoscuta situatia echipei tiimisorene care e la cutite cu federatia si Claudio Zambon. Un conflict ce pare a nu se mai sfarsi.Este regretabil ca unei echipe care urmeaza in cateva zile sa joace in Cupa UEFA sa ii se ia 6 puncte pentru unele magarii care tin de culorile echipamentului. In fine, va fi de urmarit cum va juca echipa sub patronatul omului de afaceti Ovidiu Tender care, din cate se pare, a batut palma cu Iancu.
Vaslui - Dinamo. Acesta pare a fi "derby-ul' etapei (am pus intre ghilimele cuvantul derby, deoarece in Liga 1 va exista decat un singur adevarat DERBY: Steaua-Dinamo. Calitativ, probabil ca meciul Urziceniului in "Giulesti" va fi peste cel din Vaslui, insa dupa clinciurile dintre conducatorii lui Dinamo si Vaslui, nu poti decat sa cataloghezi aceasta partida ca fiind una spectaculoasa, si speram ca asa va fi. Poate ca la Dinamo va redebuta in culorile alb-rosii Nicolae Mitea, insa poate ca Rednic nu va risca sa joace cu un fotbalist care poate ca este mai in urma cu pregatirea fizica, tinand cont de accidentarile reptate ale jucatorului in ultimii ani, dar si pentru ca Mitea n-a jucat de luni bune pentru fosta echipa, Ajax Amsterdam. Cat despre Vaslui, sa zicem ca Hizo va pregati ca la carte acest meci, si ca nu se va multumi cu un egal. "Creierul" echipei, Marian Aliuta, probabil ca nu va juca titular sau poate nici nu la inclus in lot, dupa ce s-a intors ieri din Insulele Faeroe. Chiar si fara Aliuta, Vasluiul ii mai are pe Ljubinkovic, N'Doye, chiar si Ghenchev, Temwanjera si Burdujan, deci meciul ramane la fel de strans.
Gaz Metan - Pandurii. Si acest meci poate fi catalogat ca "derby". Da! Derby-ul suferintei. Probabil ca Pandurii va invinge la un gol sau doua, asta daca nu va sclipi din nou Curtean. Probabil ca jucatorul mediesan va lovi din nou precum in meciul contra Timisoarei etapa viitoare, cand se vor "implini" 5 etape de la hat-trick-ul mijlocasului ofensiv. Gazul este cu un loc mai sus decat echipa gorjeana, avand 5 puncte, in timp ce formatia antrenata de Eugen Neagoe ocupa locul 15 (ultimul loc retrogradabil). Cu siguranta ca la finalul campionatului nu vom vedea aceste 2 echipe mult mai sus in clasament decat acum. N-ar fi o surpriza prea mare pentru mine ca Pandurii sa se salveze de la retrogradare, sa nu uitam returul stralucitor din editia trecuta de Liga 1.
CS Otopeni - FC Arges. Aici e clar cine porneste favorita. Echipa pitesteana are 7 puncte stranse pana acum, in timp ce Otopeniul nu a obtinut nici macar un egal dupa 6 etape. Aceste trei puncte puse in joc ar fi destul de importante pentru baietii lui Ionut Badea, care i-ar mai inlatura putin din emotiile ocuparii unui loc retrogradabil. Eu, personal, cred ca locul Argesului la anu' este tot in prima liga. Mi-e sila sa vad promovand, pe final, din Liga a 2-a o echipa care nu are nici macar stadion , d'apoi nocturna sau altele. Argesul de acum seamana cu Univ. Craiova de dupa promovare, cu jucatori tineri, de viitor, care probabil ca vor ajuta Argesul lui Penescu si in meciul din aceasta etapa.
Gloria Buzau - FC Brasov. Echipa lui Razvan are 10 puncte stranse pana in momentul de fata, ocupand locul 7 dupa sase etape. Eu spun ca e destul de mult pentru o echipa care a adus doar jucatori de mana a doua in vara asta. Buga, Surdu, Zaharia, Baltoi, Stelea sau Catalin Munteanu intregesc "ghiveciul" de jucatori al lui Razvan, ghiveci ce are ca ingridiente ex-rapidisti, jucatori liberi de contract, cativa straini (in mare, portughezi) si alti jucatori, mai tineri. Buzaul este intr-o situatie mai mult decat disperata, fiind brat la brat cu Otopeniul, pe ultimele locuri, fara niciun punct. Eu vad echipa brasoveana cu prima sansa in acest meci, insa nu e exclus un egal.
Gloria B-ta - CFR Cluj. Cand spuneam eu la inceputul acestui articol de "meciuri interesante din mai multe puncte de vedere" ma refeream la faptul ca termenul de "meci interesant" inseamna, de obicei, "meci spectaculos, cu goluri etc". Ei bine, si acest meci e interesant, doar ca nu din punct de vedere al intensitatii meciului, ci dupa modul in care va aseza jucatorii noul antrenor al Clujului, Tombetta. Daca va fi exact cum aseza si "Falcosul", atunci mare aducere nu a facut Paszkany. Va fi de vazut si cum vor juca Cadu & CO, mai ales ca e ultima etapa inainte de primul meci din Liga, cel de la Roma.
Poli iasi - Otelul. Eu vad un meci al naibii de greu pentru Ionut Popa. Trebuie sa-si redreseze echipa inca de la acest meci, trebuie sa invinga, pana nu e prea tarziu, si se vor trezi de la ora 11. Otelul, in ultimele 2 etape a "primit-o" de doua ori, in timp ce Iasiul a facut egal la Cluj, iar meciul din etapa a 5-a se va juca din nou, datorita greselii arbitrului Istvan Kovacs, care a fluierat finalul meciului inainte de sa inceapa, datorita instalatiei de iluminare. Deci meciul Iasi - Otelul va fi unul cat de cat echilibrat. Iasiul nu are nicio "vedeta" in echipa, in timp ce Galatiul depinde de evolutiile lui Paraschiv si Viglianti.
Farul - Steaua. La fel ca si CFR, Steaua disputa ultimul meci inainte de debutul in noua editie de Champions League. Deplasarea de la Constanta poate fi catalogata ca una mai dificila, in conditiile in care jucatori de baza ai Stelei absenteaza. Radoi si Nicolita, jucatorii care s-au "rupt" cat erau cu nationala, vor lipsi din "primul 11" aliniat de Lacatus. Si in aceste conditii, Steaua nu ar trebui sa aibe prea mari dificultati. Ghionea, respectiv Semedo, pot fi inlocuitorii perfecti pentru accidentatii Stelei. Dinamovist convins, Ion Marin probabil ca-si va dori mai mult ca oricine o victorie contra Stelei, desi va fi un meci aproape imposibil, in conditiile in care Gerlem ii va lipsi.

Niciun comentariu: