01.09.2008

Finish

Iata ca ne aflam pe data de 1 septembrie, cand transferurile sunt finalizate. Nu vom mai auzi zvonuri, decat peste vreo 2-3 luni, pana atunci trebuie sa urmarim la treaba noile achizitii. Asadar, ultimele transferuri mai importante (de la data de 16.08.08 -> 31.08.08) sunt:
-Ricardo Quaresma (Inter). Portughezul dorit insistent vara asta de clubul milanez asemnat cu echipa campioana a Italiei. Fotbalistul a mai evoluat la Sporting, Barcelona si Porto. Daca transferul mijlocasului de banda nu era perfectat, Inter avea o solutie de rezerva: Joaquin, de la Valencia.
-Roman Pavlyucenko (Tottenham Hottspurs). Jucatorul rus a semnat in cele din urma cu Tottenham, dupa ce a fost curtat o vara intreaga de AC Milan, AS Roma, Fiorentina si multe alte formatii. Desi acesta a acceptat oferta englezilor, conationalul sau, Andreyi Arshavin, a refuzat sa se transfere la clubul londonez (poate si pentru ca cei de la Zenit au refuzat cu vehementa orice fel de tratative pentru el).
-Robinho (Man. City). Probabil "bomba" de final de pe piata transferurilor. Cine s-ar fi asteptat ca acesta sa ajunga la Manchester City!?! Oricum, se pare ca seicii de acolo au un proiect real si vor sa bage adanc mana in buzunar. Robinho probabil ca este primul jucator mai important adus la City.
- Berbatov (Man. Utd.). Dupa lungi tratative de transfer, fostul jucator al lui Bayer Leverkusen si Tottenham, a semnat cu Manchester. Atacantul va purta numarul 9, dupa ce Luis Saha a plecat la Everton.
- Semedo (Steaua). Portughezul care a castigat in sezonul trecut titlul la CFR a semnat cu Steaua. Se pare ca jucatorul care a fugit de la Cluj pentru ca era concurenta pe postul sau, a venit la un club unde ii are ca pretendenti la postul de mijlocas ofensiv/ al 2-lea varf pe Szekely (favoritul patronului) si Nicolita (favoritul antrenorului). hmmm
- Ogararu (Steaua). Fostul lancier, indepartat de la lot in ultimul timp, a semnat in ultima zi de transferuri cu formatia antrenata de nasul sau, Marius Lacatus. Steaua avea nevoie de un fundas dreapta, si iata ca l-a gasit. In fine, George va juca in UCL :D.
- Mitea (Dinamo). Un nou jucator repatriat la Dinamo, dupa Marius Niculae si Gabi Tamas. Eu zic ca e un lucru bun. Sunt jucatori de valoare, care, decat sa stea pe banca in strainatate la cluburi de nimic, mai bine joaca in UEFA titulari, si implicit, la nationala.
- Finnan (Espanyol). Se pare ca jucatorul nu mai era dorit de Rafa Benitez. Alaturi de Andreyi Voronin, cei doi au plecat dupa ce si-au reziliat contractele.
- Voronin (Hertha). ^idem...
- Dorsin (Rosenborg). Dupa experimentul CFR Cluj, suedezul a ajuns la clubul de unde a fost transferat in Romania, Rosenborg. Nu s-a adaptat...
- Zabaleta (Man. City). Seicii vor sa cumpere cat mai multi jucatori si sa faca un "dream-team" la rivala locala a castigatoarei UCL. Printre acesti jucatori e si Zabaleta.
- Smolarek (Bolton). Unul din favoritii mei... E clar ca locul lui nu e in Primera Division, mai bine ramanea la BVB... Oricum, bine ca a ajuns in Premier League, sunt curios cum se va adapta.
- Crouch (Portsmouth). Inaltul jucator englez a preferat sa semneze cu un club mai mic decat sa stea rezerva la Liverpool. Probabil ca nu va face cine stie ce treaba la noul sau club.
- Suazo (Benfica). Fostul jucator al lui Inter a semnat cu cea mai iubita echipa din Portugalia. Se pare ca acesta nu mai era dorit la campioana Italiei.
- Baros (Galatasaray). Jucator expirat de mult, nu e cine stie ce transfer, dar...
- Brocchi (Lazzio). Mare transfer nu mi se pare. Dar suna bine sa ii ai in echipa pe Rocchi si Brocchi, cam asta era faza, ca jucatorul e cam slabut.
- Wright-Philips (Man. City). Un alt jucator adus de seici la City... Dupa trei ani petrecuti la Chelsea, unul dintre cei mai "ratalai" fotbalisti (in viziunea mea), e acum coleg cu Robinho.
- Alex Silva (HSV). Curtat intens vara asta de Milan,fundasul central a semnat cu formatia din BundesLiga.
- Senderos (AC Milan). Inca un jucator a sosit la Milan. Elvetianul il va inlocui pe Nesta in centrul apararii, dupa ce italianul resimte dureri la spate.
- Rivaldo (FC in Uzbekistan p'undeva, unde sunt bani sa ii intorci cu lopata). MER-CE-NA-RUL !!!MER-CE-NA-RUL !!!MER-CE-NA-RUL !!!MER-CE-NA-RUL !!!
- Danny (Zenit). Un transfer reusit pentru rusii care au castigat UEFA... Fiecare eurocent s-a meritat, e un fotbalist foarte bun, s-a vazut in SuperCupa Europei...
- Shevcenko (AC Milan). Ucraineanul a mers la Chelsea din postura de "print" iar acum a revenit la Milan din postura de "mercenar". Asa e in viata... Dupa ce ai ajuns faimos la o echipa, iti vine si gustul banului...
- Nesu (Utrecht). Transferul nu e unul ciudat. Un milion de euro a primit Steaua, jucatorul a mers la o echipa mai slabuta, dar totusi, e bine platit si la Utrecht, dar... ceea ce e ciudat(a), e declaratia lui Nesu. Acesta vine la prezentare si declara printre altele: "... NU AM TALENT, DAR COMPENSEZ PRIN MUNCA". Nu vi se pare ciudat cat de destept e Nesu asta?!
- Di Vaio (Bologna). Jucatorul datorita caruia Steaua a trecut de Valencia in 16-imile UEFA acum 3 sezoane, cu Walter pe banca, si-a intors cariera de jos in sus dupa acea ratarede la 11 metri.
- Silvestre (Arsenal). Dupa ce a jucat aproape o viata la Manchester, hai sa mergem direct la rivala! Jucatorul e unul expirat, daca acesta il va inlocui pe Senderos.
- Cisse (Sunderland). Pacat mare de acest fotbalist. Dupa ce a fost aprope transferat la Roma, acum a fost imprumutat la o echipa care se zbate in zona retrogradarii in Premier League. Frumos.
- Kezman (PSG). PSG pare tot mai mult "Rossoneri" de Franta. Cumpara jucatori experimentati, cu care, incearca sa scape de retrogradare anul acesta.
- Ronaldo (Flamengo). Se stia de mai demult interesul brazilienilor pentru Ronaldo, dar am zis ca daca tot e oficial, macar sa o scriu pe blog. Oricum, unul dintre cei mai buni jucatori de pe Terra (sau a fost macar) nu se lasa de fotbal :D.

Niciun comentariu: