10.09.2008

Preview: Insulele Faeroe - Romania

Ce ironie... Dupa ce invingeam Olanda in campania trecuta, ne credeam invincibili, si dupa un an am ajuns de rasul curcilor. Ne-au umilit acasa lituanienii, cu un scor de forfait, iar acum ne tremura pantalonii cand infruntam o echipa de amatori a Insulelor Faeroe in deplasare. Si nu doar din cauza frigului le tremura pantalonii, ci si din cauza ca in momentul de fata, toti suntem constienti de lipsa de valoare a lotului, un lucru cert. Va fi interesant de urmarit un meci decisiv pentru Romania, din mai multe puncte de vedere. In cazul unui rezultat slab (sau si daca batem la un gol diferenta, iar jocul echipei n-a mers) atunci va fi un lant de oameni ce vor pleca de la nationala. De la Victor Piturca, maseuri, doctori, secunzi, pana la jucatori care nu vor mai pupa nationala o perioada mai mult sau mai putin scurta. In opinia mea, cei vizati ar fi Cocis, Tamas sau Sapunaru, care au fost "epavele" cu care vroiam sa batem Lituania. Acum vom incepe cu Lobont in cotet, pardon! .. in poarta vroiam sa zic... In aparare: Contra (care in sfarsit, a fost profilat pe postul sau de baza), Goian, Radoi (un cuplu in centrul aparari sudat de mai multi ani la Steaua) si Nesu (care, la fel, a jucat parca de o viata alaturi de cei doi, atat in campionat, cat si in Europa). Apoi, la mijloc ii avem pe Aliuta (surpriza acestui debut de preliminarii, asa cum inainte de meciul cu Letonia, surpriza a fost Gabi Paraschiv), Costin Lazar si Codrea (asta insemnand ca vom practiva un joc cu doi inchizatori - Lazar si Codrea - si un mijlocas mai ofensiv, Aliuta). Apoi, in atac, atacantii (desi, daca vom juca precum impotriva Lituaniei nu putem spune ca vom avea "atacanti" diseara) sunt Florin Costea (prea fraged in opinia mea...), Marius Niculae (sper sa fie mai activ deseara, adica sa fuga, pentru ca la Cluj, acesta a stationat tot meciul undeva pe la 20 de metri de poarta lituanienilor) si Cocis (...).
Ceea ce eu as remarca este lipsa din primul "11" a lui Dica, un jucator mult prea experimentat ca sa nu il folosesti macar contra feroezilor. Costea ar trebui inlaturat dintre titulari, in opinia mea, sau sa il inlocuiasca la pauza pe Marius Niculae daca acesta va avea o evolutie sub asteptari.
Deasemenea, va fi de urmarit si cum vom juca pe benzi. Daca Piti va juca precum in meciul de la Cluj, cu extremele alegand centrul terenului, atunci sansele sunt mici ca noi sa luam punctele unor amatori, precum sunt feroezii. Pasele pierdute in jumatatea noastra si indeosebi la mijlocul terenului, dar si procentul scazut (aproape inexistent) al paselor rapide, au decimat jocul nostru contra Lituanei, joc ce a dus la o adevarata umilinta. Din toate acestea se poate invata, iar greselile pot sa fie reparate deseara. Sa speram ca Piti nu va fi tulburat de declaratiile lui Gigi Becali si de articolul din Cancan, conform caruia selectionerul roman ar fi trisat la cazino. Probabil ca se va lasa cu un razboi prin tribunale intre Becali si Piturca.
Trebuie ca deseara sa speram in victoria noastra, desi dezastrul de la Cluj inca ne mai da cosmaruri, iar esecurile nationalei "mici" ne-a scos peri albi ieri.

Niciun comentariu: