04.09.2008

Ce inseamna defapt 7 echipe romanesti in Europa?

Dupa cum bine stiti, visul ce parea imposibil de indeplinit acum vreo 5 ani, de a avea sapte echipe in Europa (Cupa UEFA si/sau Champions League), a devenit in acest sezon realitate. Avem 2 echipe in grupele UEFA Champions League si 5 echipe in turul 3 preliminar al Cupei UEFA. Acest fapt, de a avea 7 echipe in Europa, poate fi si un lucru pozitiv, dar poate fi si un lucru negativ. De ce pozitiv? In cazul in care echipele acestea vor face puncte in competitiile unde joaca, si vor elimina adversari cu renume, fotbalul va fi un ambasador pentru sportul romanesc in afara granitei. De ce poate fi un lucru negativ sa avem o groaza de echipe in Europa? E simplu: daca echipele nu vor face treaba in UEFA/UCL si vor fi batute, si daca trec in grupele UEFA/UCL, si se vor face de ras, atunci va fi de rau, pentru ca toate punctele stranse de echipele dintr-o tara se insumeaza iar apoi se impart la numarul de echipe. De exemplu, in cazul Romaniei, punctele stranse pana la finalul sezonului 2008-2009 de echipele romanesti in afara competitiei se vor imparti la 7. Cu cat vom fi mai sus si cu cat procentul va fi mai mare, cu atat va fi mai bine. Cu cat ne facem mai mult de ras, cu atat vom avea mai mult de pierdut.
In UCL le avem in grupe, dupa cum bine stiti, pe Steaua si CFR. In grupa F (grupa Stelei), ceilalti trei adversari sunt O. Lyon, Bayern Munchen si Fiorentina.
In grupa lui CFR Cluj (grupa A) se mai afla Chelsea Londra, AS Roma si Bordeaux.
In UEFA, Rapid infrunta gruparea germana Wolfsburg, Dinamo pe NEC Nijemegen, Vaslui pe Slavia Praga, Timisoara pe Partizan Belgrad, iar Unirea Urziceni pe Hamburg SV.
Ce sanse dau eu echipelor romanesti din Europa, voi scrie in zilele urmatoare.

Niciun comentariu: