07.09.2008

Overview: Romania - Lituania

O adunatura de sobolani, sugareti, haimanale si ciobanai. Asta e nationala de fotbal a Romaniei de azi. O nationala de golani fara cei 7 ani de acasa. O nationala plina e fitosi care daca au jucat in strainatate trebuie sa fie vedete in Romania. Pacat ca ei au ramas doar cu faptul ca au jucat in strainatate, dar nu au invatat nimic de acolo. Daca in campania trecuta de calificari, in primul meci, contra Bulgariei, selectionerul lor de atunci, Hristo Stoicicov, a jignit jurnalistii romani, in debutul acestei calificari, baietii nostri au fost starurile necenzurate. Lobont si Tamas, niste baieti care ieri si-au demonstrat adevaratul caracter, si-au permis sa jigneasca jurnalistii si sa arunce cu pietre in ei, pentru ca, vezi Doamne, ii filmau prea de aproape :-@."Mars la cotet, sobolanilor!", "Nenorocitilor! Sugaretilor!" si multe alte vorbe care nu pot fi reproduse la tv, au fost aruncate din gurile acestor mizerii. Mai e ceva de comentat?
Toate vorbele de ocara trimise de Tamas au fost exact cuvintele care ar putea cataloga evolutia sa. Un sobolan care nu stie pasa sau deposeda...Cat despre "Lobby", a fost executat ca la carte de o formatie a Lituaniei care a muncit enorm pentru un rezultat meritat.
Daca ne gandim, la noi au fost unele exceptii care nu s-au comportat ca niste maimute. Goian si mai ales Dica, s-au comportat exemplar, dar si altii. Pana sa ajunga Tamas la nivelul lui Dica, vor trece numeroase milenii...
Care sunt motivele esecului de ieri?
1. Pregatirea. As zice ca Piti i-a grupat pe jucatori cu o ora inainte de meci, si fara antrenament sau pregatire, ar fi infruntat Lituania. S-a vazut clar ca meciul a fost tratat superficial, fapt ce a contat enorm in ecuatia rezultatului. Lituania a muncit mult pentru scorul final, au alergat mult, iar defensiva lor a parut a fi "un gard de sarma ghimpata".
2. Scandaluirle. Nu doar scandalul izbucnit la Gradina Botanica de la Cluj, ci si conflictele dintre Iancu si Sandu & Kassayi, sau Mitica vs Prunea & Lupescu... Oricum, dupa meciul de miercuri de pe Insulele Faeroe, se va lasa cu demiteri si declaratii pe care nu au mai fost auzite in public...
3. Lipsa de atacanti (valorosi). Ieri am inceput in atac cu urmatoarii jucatori : Daniel Niculae - Marica - Contra. Primii doi, fie nu stiu lovi mingea, fie nu au prins o zi buna (cum defapt nu au prins ei de cand s-au nascut). Eu cred ca varianta #1. Ei doi sunt jucatori de Otelul Galati sau Gloria Bistrita, nu de Auxerre sau VfB Stuttgart. Cat despre Contra... E fundas dreapta, nu extrema. Extrema e Banel, jucator cu viteza si centrare foarte buna. Contra da centrari OK, dar viteza lui lasa de dorit. De aceea, sa ii spuna cineva lui Piti: Tata, Contra il bagi in locul lui Sapunaru (jucator adus pe spaga si pile), iar in locul lui Contra, in atac, il bagi pe Bratu. Acesta din urma a jucat doar din a doua repriza, dar as fi jucat din primul minut cu el... Un alt jucator adus dupa pauza, a fost Marius Niculae, care s-a zbatut, dar... Ultimul jucator introdus a fot Costin Lazar, dar zarurile erau aruncate...
Acum sa vedem scuzele. Nu exista. Sa pierzi cu 0-3 acasa cu Lituania... Ce scuze poti sa gasesti? "A lipsit Mutu!". Corect. Cand Romania joaca cu Mutu pe teren, restul jucatorilor stau sprijiniti e bara, uitandu-se lung la Mutu cum trage dupa el toate succesele si victoriile Romaniei. Idem Chivu. Si Banel ne-a lipsit. O extrema dreapta, de travaliu, care sa faca jocul de la mijloc.
In concluzie, ne asteapta un meci extrem de dificil miercuri, contra Ins. Faeroe! Nu vorbesc ironic deloc. La valoarea lotuluide ieri, Romania va fi dezamagirea grupei, asa cum a fost in perioada de dupa Euro 2000 si inainte de campania de calificare pentru Euro 2008.

Niciun comentariu: