03.01.2009

Predictii sportive pentru 2009

- Rafa Nadal va ramane numarul 1 mondial in tenisul masculin (nu vreau sa se inteleaga eronat- nu sunt fan-Nadal, dimpotriva). Probabil ca Federer va ramane pe locul 2, insa nu as exclude varianta ca Novak Djokovic sa treaca pe pozitia secunda in clasamentul ATP.
- Cupa UEFA va fi castigata fie de AC Milan , fie de Ajax. Aceste doua echipe imi par marile favorite pentru castigarea trofeului. Milan pentru ca este echipa cu cei mai valorosi fotbalisti din cele 32 de echipe ramase in UEFA (in "16"-imi), iar Ajax pentru a spala rusinea necalificarii in Grupele UCL - desi, odata cu plecarea lui Huntelaar, Ajax se bazeaza acum pe Cvitanich, tanarul-minune din atacul olandezilor.
- UEFA Champions League... Hmmm... Aici e mai greu de zis cine castiga trofeul. Parerea mea e ca lupta se va da intre Barcelona, Bayern Munchen, Manchester United si poate, Liverpool. Barca e intr-o forma exceptionala (cel putin in campionat) si este printre principalele contracandidate la castigarea UCL. Bayern Munchen a fost, este si va fi o forta in Europa - dupa parerea mea ei au cel mai bine sudat lot din toate celelalte echipe. Tandemul Ribery-Toni-Klose este printre cele mai bune din Europa la ora actuala, insa ramane de vazut daca va pleca Ribery in aceasta iarna (Real ofera 50 de milioane de euro - Bayern cere 60). Manchester si-a pastrat marea parte de jucatori de anul trecut cand a castigat trofeul, de aceea am notat-o printre favorite, prea multe n-ar mai fi de spus... Cat despre Liverpool, s-a vazut ca este foarte dornica de a castiga titlul in Anglia, insa dupa cate s-au vazut sezoanele trecute, formatia lui Benitez nu e pentru mai multe fronturi... Daca va parasi competitia inca din optimi, dupa pararea mea, nimeni si nimic nu o va mai putea opri in drumul spre castigarea Premier League, altfel, oboseala o va opri.
Turul Frantei va fi castigat fie de Kadel Evans, fie de Lance Armstrong.
Titluri: Premier League - Liverpool (sau Man. Utd.); Primera Division - Barcelona; Serie A - Inter (sau AC Milan); Bundesliga - Bayern Munchen; Ligue 1- PSG; Portugalia - Benfica; Liga 1 - Steaua; Grecia - Olympiakos; Turcia - Galatasaray.
Alte "evenimente": Lacatus va termina sezonul pe banca Stelei fara a mai fi schimbat, Balint la fel (doar va fi si un manager, care il va ajuta in momente grele...), Radoi nu va mai pleca de la Steaua, la Rapid nu va pleca Peseiro (poate nici in vara), "transferuri-bomba" se vor face dar cu lingurita - adica ma astept ca Real sau Barca sa il ia pe Ribery,insa cam atat.

Niciun comentariu: