13.01.2009

Bomba cu ceas. Succesorul lui Peseiro

Ieri, la toate buletinele informative de sport auzeai vestea ca Peseiro va da in judecata clubul Rapid daca nu i se platesc in 24 de ore datoriile salariale. In caz contrar, portughezul se va duce la FIFA si ii va pari pe Copos si Taher ca nu i-au dat bani de aproximativ patru luni. Ce risca practic Rapidul? De la o amenda si pana la (ATENTIE!) neprogramarea in campionat (adica suspendarea, si implicit, retrogradarea). La cum arata lucrurile, probabil ca Peseiro nu se va mai intoarce la Rapid, iar in locul sau va fi numit un alt antrenor. Dar cine?
Dintre cele mai recente zvonuri, sa luam cea mai "iluzionista" varianta: Viorel Hizo. Unul dintre cei mai experimentati antrenori din Romania nu mai poate antrena in Liga 1 deoarece a inceput sezonul in curs la FC Vaslui. In schimb, poate consilia... Dar, la intelepciunea acumulata de-a lungul carierei sale, nu prea il vad pe Hizo recurgand la astfel de manevre doar pentru a fi iar la Rapid, a n-spea ora in cariera sa. Deci, Hizo are sanse mici de a fi iar pe banca (sau fotoliul) Rapidului.
O alta varianta putin credibila este Marius Sumudica. Din ultimele declaratii ale fostului atacant ne dam seama ca acesta este tot mai aproape de CSM/FC Ploiesti 2008. Asta chiar e buna! In sezonul trecut, atunci cand era antrenorul Progresului, Marius Sumudica a aruncat cu oua si otet in Ploiestiul antrenat pe atunci de catre Valeriu Rachita. A invocat blaturile si butoanele celor de la club, a pomenit de meciurile in care arbitrii au favorizat CSM-ul... si iata, acum, in anul 2009, acest om va reprezenta echipa nu de mult batjocorita de aceasi persoana. La inceput imi parea un antrenor cu caracter care chiar ar face treaba buna poate chair si la Rapid, dar la urma urmei, domnule Sumudica, dati-mi voie sa o spun: <>.
O alta fabulatie mi se pare varianta Adrian Iencsi. Baiatu' asta a evoluat in trecut la Rapid, a fost capitanul acestei echipe, a cucerit doua titluri (din cele trei din toata istoria clublui)... Actualmente, Iencsi evolueaza in Austria, la Kapfenberger, insa ar fi dispus sa revina in tara, la echipa lui de suflet, chiar si din postura de antrenor secund. Era vorba sa vina la Otopeni, insa a realizat ca risca mult, si a emigrat in Alpi.
In viziunea mea, cele mai mari sanse le au, in proportii egale, Marian Rada (actualul antrenor al echipei secunde a Rapidului) si Nae Manea (director sportiv). Ambii au ca numitor comun faptul ca sunt fani declarati ai Rapidului, Copos chiar spunea ca va numi un rapidist pe banca - si Sumi e tot rapidist infocat, insa el e mai aproape de CSM - iar acum, aceste ultime doua variante par tot mai credibile.
Desigur, nu as exclude venirea unui antrenor strain, care sa fie pe placul lui Copos. Un portret robot scurt:
- sa nu ceara bani multi, dimpotriva, sa lucreze pe gratis;
- sa aduca bani de acasa sa plateasca primele jucatorilor;
- sa conduca echipa sa dea cat mai multe suturi in bara, si sa rateze din apropiere (doar asta e "farmecul Rapidului", agonia si extazul) dar pana la urma sa invinga;

Niciun comentariu: