19.11.2008

Sa radem sau sa plangem?

Ceva mai diseara, Romania va disputa un meci in compania selectionatei Georgiei. Din fericire, e doar un meci amical, deci nu conteaza ce rezultat va fi. De ce spun "din fericire"? Sunt mai multe cauze... In primu rand, lipseste "decarul" echipei noastre, Adi Mutu. Concluzia: echipa noastra nu va marca. In al doilea rand, lipseste "capitanul" echipei noastre, Cristi Chivu. Concluzia: echipa noastra va primi goluri. Bine, asta e mai mult teoretic, practic se pot intampla multe, cum ar fi sa il vedem pe Tames marcand din lovitura libera de la 40 de metri, puternic, sub bara transversala... Sau sa il vedem pe Ropotan "rupandu-si capu'" in timp ce simuleaza obtinand un penalty pe care sa il transforme acelasi Iulian Tames, cu un lob ce pare a fi mai degraba o transformare de rugby, dar care ia o traiectorie haucinanta si, in cele din urma, mangaie aceasi transversala, lovita cu putere la golul din lovitura libera. Toate aceste lucruri vor fi posibile daca Tames va evolua, pentru ca e o intrebare buna legata de colegul lui Lazar din centrul terenului, unde ProSport il da ca favorit pe Tames, iar GâSP pe Ropotan.
Un alt lucru de urmarit ar fi evolutia centrului liniei defensive, acolo unde evolueaza Radoi cu Tamas, doi jucatori de baza la echipele unde evolueaza si care, in ultimul timp, au fost folositi la maximum din potentialul lor fizic, deci risca in orice moment o accidentare datorita cumului de oboseala, insa ambii sunt recunoscuti a fi niste luptatori adevarati care dau totul pe teren.
Cat despre atac, hmmm... Costea - Marica... Niciunul nu e in forma la ora actuala. La ora actuala!? De parca in afara de Mutu, am mai avut noi, in ultimii 3 ani, un alt atacant in forma... Poate a fost o perioada Mazilu, dar nu mai mult de 3 saptamani. Deasemenea, cand mai erau Bratu si Danciulescu relativ in forma, in special inaintea Europeanului, unde aveam nevoie de atacanti in vana, tocmai atunci Piti si-a regasit celebra-i pofta de "ego"-uri, si a refuzat sa ii convoace.
Dar, traim in Romania... Si suntem silititi... Pardon, obligati, sa tinem cu "tricolorii".

Niciun comentariu: