28.06.2008

Cum se poate copia in zilele de azi

In acest post voi enumera cateva modalitati de copiere la teste,examene,teze etc. Unele sunt povesti "pescaresti" culese de pe diferite forumuri,unde unii se lauda ca in liceu ar fi copiat cu caietul pe/sub banca.Eee...poate la un profesor,insa e greu de crezut ca poti copia la toti profii.
Acest "top" este facut de mine,nu e doar copiat de pe alt site.Asadar sa incepem:
1.Pixuri "inteligente"
1A.Pix ce are in pasta apa si clor.Se scrie pe banca.Daca profesorul sta la catedra iar tu esti pe randul de la fereastra,nu are cum sa vada ce e scris pe banca.
1B.Pix cu calendar.Cea mai ieftina solutie de copiere.Costa cel mult 1,5 RON.Gasesti la librarii.Pe o parte a acelei hartii e calendarul,iar pe cealalta e blank...
1C.Pix UV.Sunt acele pixuri care au pasta care se vede doar la raze ultra violete (UV) sau daca pixul are la capatul acestuia laser,se poate vedea la fel de bine.Cu ochiul liber nu vezi absolut nimic
2.Metode clasice
2A.Scrii pe banca intr-o pauza ce nu stii.Cand profesorul trece pe langa tine,acoperi partea bancii scrisa cu mana sau cu foaia.
2B.Scrii pe mana.E o chestie banala,doar ca e bine sa deschizi mana cand e profu' langa tine. :)
2C.Fituicile in penar.O alta modalitate banala,dar care a evoluat,treptat.Initial scriai acasa pe fituici si incercai sa faci literele mici de tot.Nu demult a fot inventata imprimanta,astfel ca scrii in Word cu litere de caracter 6,si tragi la imprimanta.
3.Metode sigure (!!!)
3A.Fituici pe radiera.Metoda mea preferata.Scrii pe o parte a radierei,iar cand profesorul vine spre tine,o intorci.Merge de fiecare data. P.S.: Cand se plimba proful pe langa tine sa te asiguri ca partea scrisa a radierei sa fie intoarsa,altfel o poate vedea profesorul!!!
3B.Fituici pe liniar.De obicei liniar negru sau metalic.Am copiat in cateva randuri de pe liniar metalic,imprumutat de la un coleg de clasa.Sa stiti ca merge...Scrii cu un creion mecanic cu mina foarte subtire (de preferat 0.5mm).Cand e profa langa tine,trebuie sa ai liniarul la umbra,iar cand profa e cu spatele la tine si vrei sa copiezi,e bine sa fie la lumina partea liniarului care e scrisa.Credeati-ma,chiar functioneaza! ;)
3C.Copiatul de la colegul de banca.Probabil cea mai simpla metoda de copiere.Daca ai un coleg cu care te intelegi foarte bine si stie ceva,va intelegeti sa soptiti intre voi.
3D.Fituici pe ceas.O metoda inventata de mine (in sensul ca nu am cules-o de la vreun prieten sau de pe vreun forum).Trebuie doar sa ai un ceas mecanic,iar pe partea pe care apesi sa se fixeze ceasul,scrii formule sau ce iti mai trebuie (iti incape destul de putin deoarece nu prea exista ceasuri care sa aiba chestia aia prea mare,dar asta e).Incercati aceasta metoda si spuneti-mi daca v-a mers!! :D
4.Metode mai riscante
4A.Foi scrise cu pix fara pasta.Mai precis foi de ciorna ce par a fi simple foi A4,dar care sunt defapt scrise cu pasta de pix goala.Aceasta metoda e riscanta deoarece daca te uiti atent se poate observa,mai ales daca profesorul este un maniac care verifica orice e pe banca.
4B.Caietul in ghiozdan,iar ghiozdanul pe suport.O metoda practica,insa riscanta,mai ales daca prinzi un prof care se plimba si e atent.Nu am incercat si nici nu o sa incerc prea curand,deoarece am si eu metodele mele. xD
4C.Fituici lipite pe talpa sau pe pantof,lateral.Aceasta metoda e una din foarte putinele pe care le-am auzit de la vreun profesor.Profu meu de istorie din gimnaziu ne-a spus-o in timpul unei lucrari,cand un coleg statea cu un picor peste celalalt,iar profesorul credea ca acesta copia,dupa aceea spunandu-ne acest mecanism de copiere,la care apela des in timpul facultatii.De ce e riscanta?Pai fituica daca e lipita cu scotch poate sa cada de pe pantof,iar proful poate sa gaseasca pe jos acea fituica.Oricum,merita incercata,am testat-o si merge daca ai scotch bun!!
5.Metode la care ai de lucrat acasa
5A.Lucrare scrisa acasa si pusa sub foaia de examen.O metoda ce se aplica adesea la facultate din cate am vazut.Sau si la liceu,doar ca acea foaie pe care ai scris acasa o poti pune si in banca (asa e mai sigur).
5B.Lucrare scrisa acasa si pusa in timpul testului sub fund.Cand te cheama sa predai lucrarea te ridici si te prefaci sa te scarpini undeva si iei lucrarea rapid,si te prefaci ca o iei de pe banca.Am s-o incerc,de preferat cand sunt la facultate. :)
5C.Lectii pe telefon.Fie ca scrii un mesaj de pe alt telefon si il trimiti la numarul tau,fie ca faci poza a lectiei si in timpul testului te uiti la poza,sunt metode destul de sigure.Daca te intreaba proful ce cauti in telefon spui ca ai intrat la Jocuri,pentru ca nu stii nimic din test,sau spui ca te uiti cat timp mai este din timpul lucrarii.
6.Metode mai inventive
6A.Formule scrise cu acul pe pix.O metoda foarte inventiva.Doar daca iti cere proful pixul sa scrie el ceva si vede formulele,doar asa poti sa fi prins.In rest e una din cele mai sigure metode de copiat din istoria acestei arte. xD
6B.Fituica de pe geam.Randul de la geam, copiuta pe pervaz, unde sa pot vedea cu usurinta, trebuie doar sa ma prefac ca ma uit pe geam, daca intreaba cineva...."Dom'le nu stiu nimic ma uit la masini poate imi vine inspiratia".Nu am incercat,dar teoretic nu ar trebui sa dea gres.
6C.Fituici pe perete/podea.Titlul spune totul.
In mare cam astea sunt principalele metode de copiat pe care le-am folosit sau le voi folosi in viitorul apropiat (adica la liceu).Daca imi mai amintesc,revin!!
Pana atunci vizionati un film care nominalizat la Oscar legat de acest articol : http://www.trilulilu.ro/pois0nBOD/9b6e1bb1a2f1c9 .N-joy. ;)
P.S.: Profesorul vorbeste cu cineva/pleaca din sala: NU E DINADINS! Copiaza mult si bine, cat poti, nu pune caietul pe banca totusi.
Cel mai important: nu va uitati in ochii profesorilor cand copiati ca imediat "va miroase".

Niciun comentariu: